Wat is Recruitment Process Outsourcing (RPO)?

Voor de invulling van vacatures zijn veel organisaties afhankelijk van werving- en detacheringsbureaus. Die bureaus hengelen erop los in dezelfde vijver. Niet alleen voor jou als klant maar ook voor vele andere klanten. De kans dat daarmee een vacature succesvol wordt ingevuld is sterk afhankelijk van toeval en van de mate waarin het bureau commitment voelt aan en aandacht krijgt van de organisatie.

Mister Jobs

Focus en de juiste aandacht zijn cruciaal voor het snel en zorgvuldig invullen van een open positie. Regie op het wervingsproces is vaak cruciaal in het succesvol invullen van een nichemarkt functie. Een goede recruiter is inkoper, verkoper, consultant en projectleider tegelijk. Niet elke organisatie heeft het volume of de expertise om zo’n eigen recruiter in dienst te nemen.

RPO specialist

Recruitment Process Outsourcing (RPO) is het (geheel of gedeeltelijk) uitbesteden van de recruitment processen binnen jouw organisatie. In plaats van het zelf op zoek gaan naar nieuwe werknemers, gaat Mister Jobs hiermee aan de slag. RPO houdt echter niet alleen in dat je de recruitment werkzaamheden uit handen geeft, maar dat je een samenwerking aangaat met een gespecialiseerde partij. Ieder bedrijf is anders en heeft andere behoeften op het gebied van recruitment.

Als RPO specialist weet Mister Jobs als geen ander te definiƫren wat er nodig is op het gebied van werving en selectie in jouw organisatie. Wanneer dit gaandeweg het RPO traject verandert, net zoals de arbeidsmarkt continu verandert, past Mister Jobs zich hier op aan en neemt jouw bedrijf daarin mee.

De voordelen

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor het outsourcen van de recruitment processen binnen je organisatie. Zo kan het zijn dat je niet de juiste (of niet genoeg) expertise hebt binnen de HR afdeling van jouw bedrijf, er is te weinig tijd, te weinig capaciteit of je bent als organisatie simpelweg op zoek naar een moeilijk te werven doelgroep. Door gebruik te maken van RPO door Mister Jobs haal je een ervaren, full-service recruitment partij binnen welke jouw organisatie ondersteunt waar nodig.

No cure, no pay

Recruitment bestaat uit veel verschillende onderdelen, en als bedrijf is het jouw keuze welke onderdelen je wilt uitbesteden (al kan Mister Jobs je daar natuurlijk in adviseren). Uiteraard staan wij voor je klaar als het gaat om werving en selectie, maar daarnaast kan Mister Jobs je ook van dienst zijn bij het uitdragen of uitbouwen van jouw employer brand, contractafhandelingen, het onboarding traject, het verbeteren van de candidate journey en vele andere HR taken. Kortom, Mister Jobs kan jouw organisatie ondersteunen in alle facetten van arbeidsmarktcommunicatie.

Een ander voordeel van het kiezen voor RPO via Mister Jobs is dat onze recruiters inhouse werken bij jouw organisatie. Zo zijn de lijnen kort en verloopt alle communicatie soepel en met de juiste personen binnen de organisatie. Het feit dat je corporate recruiters in huis haalt zorgt er daarnaast ook voor dat RPO voor blijvend resultaat zorgt: de kennis die Mister Jobs meeneemt wordt immers binnen jouw organisatie gedeeld, waardoor ook de eigen medewerkers blijven leren over het recruitment vak.

Het RPO proces bij Mister Jobs

Wanneer je overweegt om Mister Jobs te kiezen als Recruitment Process Outsourcing partner, gaan we uiteraard eerst persoonlijk met jou in gesprek. Hierin kunnen we de mogelijkheden bespreken, het budget vaststellen en uitzoeken wat jouw organisatie nodig heeft in een RPO samenwerking. Op basis van dit gesprek kunnen we je een gedegen voorstel doen. Vervolgens stellen we een plan van aanpak op en brengen we in kaart welke specifieke werkzaamheden we voor jouw organisatie kunnen verrichten.

Recruitment Process Outsourcing (RPO)